Bu haber kez okundu.

En Lezzetli Muhlama Tarifi

Rize, Trabzon ve Artvin illerinde neredeyse aktif olarak her sabah tüketilen muhlama artık ülkemizde her yörede yapılan ve tüketilen bir yemek haline gelmiştir. Muhlamanın benimsenmesi muhlamanın çok lezzetli bir yemek olmasından kaynaklanmaktadır. Muhlama sadece sabah kahvaltılarında değil hızlı yapılan bir yemek olduğu için genellikle yemeğin pişirilemediği zaman yetmediği süreçlerde sabah kahvaltısı dışında öğle yemeklerinde ve akşam yemeklerinde de pişirilerek tüketilebilir. Muhlama yapmak için muhlamalık peynir organik tereyağı, süt kaymağı, buğday unu, mısır unu ve suya ihtiyaç vardır. Bu malzemeler bir araya getirildiğinde en lezzetli muhlamayı yapmak biraz da ustalık istemektedir. Muhlama ilk kez yapımda biraz iyi olmasa da daha sonradan muhlamanın yapımı tekrarlandığında püf noktaları yavaş yavaş öğrenilebilir. Muhlama tarifi için 2 yemek kaşığı mısır unu, 2 yemek kaşığı kadar buğday unu, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı süt kaymağı ve 200 gram kadar muhlamalık peynir gereklidir.

Yukarıda saymış olduğumuz malzemelerden öncelikli olarak tereyağı tavaya konulur. Tereyağı biraz eridikten sonra süt kaymağı eriyen tereyağın üzerine konularak süt kaymağının da biraz erimesi beklenir. Daha sonra yavaş yavaş süt kaymağı ve tereyağın üzerine buğday unu konulur ve biraz kavrulur. Sonrasında bu karışımın üzerine mısır unu konularak bir süre de mısır ununun rengini değiştirmesi beklenir. Karışım üzerine yavaş yavaş iki bardak kadar su eklenir. Bu suyu mısır unu ve buğday ununun çekmesi beklenir. En son muhlamalık peynir karışımının tava içerisine dökülmesi ile muhlama tamamlanmış olur. Muhlamanın peynirinin biraz uzaması ve erimesi beklendikten sonra bu yemek sıcak olarak servis yapılır ve tüketilir. Peynir besin değeri en yüksek gıdalardan birisidir. Diş sağlığı, kemik sağlığı, beyin sağlığı ve kalp damar sağlığı açısından mutlaka gün içinde yüz gram kadar tüketilmesi gereklidir. Peynir tüketimi yapmayan çocuklarda ve yetişkinlerde kemik ağrıları, diş çürümeleri ve unutkanlık gibi rahatsızlıklar oluşur. Bu rahatsızlıklar ile karşı karşıya kalmak istemeyen peynir sevmeyenler peyniri muhlama içinde tüketerek peynir vitaminlerinden faydalanabilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.