Bu haber kez okundu.

Kerti Lor Peyniri Faydaları Nelerdir?

Besin değeri oldukça yüksek olan lor peyniri tokluk hissi vermede ve insan kemik sağlığını korumada oldukça büyük vitamin ve mineraller içermektedir. Protein oranı hemen hemen tüm hayvansal gıdalardan yüksek olan lor peynirinin hem zihinsel hem de bedensel olarak insan sağlığına faydaları sayılamayacak kadar çoktur. Kerti lor peyniri doğal olarak üretilen istisnai peynir türlerinden birisidir. Doğal olarak üretildiği için fazla tüketmenin insan sağlığına hiçbir zararı bulunmamaktadır. Zihni güçlendirdiği bilinen lor peynirinin tok tutma özelliği nedeni ile fazla kiloya neden olmaması da bu peynirin diyet listelerinde bulundurulmasına yardımcı olmaktadır. 

Su tüketimini fazla yapmayan kişilerde susuzluğa karşı direnç sağlayan lor peyniri yumurta alerjisi olan kişiler tarafından yumurta yerine de tüketildiğinde tüketilmeyen yumurtanın tüm vitaminini karşılar.

Omega 3 bakımından zengin olan lor peyniri A vitamini, B12 vitamini ve B2 vitamini barındırmaktadır. Peynirin temel olan vitaminlerinden birisi olan A vitamini günlük olarak iki yemek kaşığı olarak tüketilen lor peyniri ile karşılanabilir. Omega 3 insanlarda kemik yapısının daha sağlam olması için faydalıdır. Çocuklarda kemik gelişimi için lor peynirin en uygun peynir türü olduğu uzmanlarca açıklanmıştır.

Yaşı ilerlemiş olan kişilerde görülen kemik erimesi rahatsızlığı başka rahatsızlıklar ile birleştiğinde dayanılmaz ağrılara neden olabilmektedir. Her gün düzenli olarak lor peyniri tüketen kişilerde yaş ilerlemesine bağlı olarak görülen kemik erimesi rahatsızlığı görülme oranı düşmektedir. Kerti lor peyniri içeriğinde bulunan doğal mineralleri sayesinde yaşın ilerlemesine bağlı olarak insanlarda oluşan unutkanlığın da önüne geçebilmektedir.

Protein deposu olarak bilinen lor peyniri spor yapan kişilerin daha çok spora karşı dirençli olabilmelerine destek olmaktadır. Çocuklarda öğrenme güçlüğünü engelleyen lor peyniri sabah kahvaltılarında tüketildiği gibi diğer öğünlerde de rahatlıkla tüketilebilir. Lor peyniri böreklerde, makarnalarda ve zeytinyağlı yemeklerde tüketilebilir. Yemekler ile birlikte tüketilen lor peynirinin vitamin ve minerallerinde kayıp olmamaktadır. Kahvaltı sofralarında lor peyniri sade olarak tüketilebildiği gibi, sucuk, yumurta ve biber gibi besinler ile birlikte pişirilerek de tüketilebilmektedir. Lor peynirinin daha lezzetli hale gelebilmesi için maydanoz ve dereotu ile tüketilmesi de uygundur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.